Pre-Diagnostics på takterrassen på Parallell

Biotech-pionérer inntar Parallell

Norske Pre Diagnostics AS vil bidra til å løse Alzheimer-gåten. Sommeren 2022 fortsetter biotech-selskapet pionérarbeidet fra nye, skreddersydde lokaler i Parallell.
 

Når Pre Diagnostics nå er på vei inn i Parallell på Løren, blir pionérbedriften fra Oslo det første biotech-selskapet som tar plass i bygget. Det ambisiøse selskapet er ett av svært få i verden som kan analysere blodprøver på en måte som avdekker Alzheimer langt tidligere enn tradisjonelle metoder.

 

Nå flytter de fra Forskningsparken på Blindern, og gleder seg til å flytte inn i helt nye og spesialtilpassede lokaler hos Parallell.

 

– Vi er veldig fornøyd med å ha valgt Parallell, og nyheten ble svært positivt mottatt hos de ansatte. Dette er et stort steg opp for oss, forteller gründer og CEO Håkon Sæterøy.

 

Unik takterrasse og sosiale muligheter

 

Sammen med kollega Line Solum Amundsen står han i solskinnet oppe på den romslige takterrassen i 14. etasje og ser ut på Oslofjorden mens de venter på resten av kollegene.

Her har vi en ny og levende bydel med kafeer og spisesteder, i tillegg til en god kantinerestaurant i første etasje. Og ikke minst denne takterrassen, som ingen har maken til!

– Vi som har vært på befaringer og vurdert Parallell opp mot alternativene, har selvsagt vært her før. Men i dag skal de andre få se sin nye arbeidsplass fra innsiden for aller første gang. Så dette er en spennende dag for oss alle, sier Amundsen.

 

– Og etter møtet vårt skal vi ut på gastropuben borte i gata og spise! føyer Sæterøy til.

 

– Det er jo noe av det som gjør det så attraktivt å flytte inn her på Løren. Her har vi en ny og levende bydel med kafeer og spisesteder, i tillegg til en god kantinerestaurant i første etasje. Og ikke minst denne takterrassen, som ingen har maken til!

Parallell-Lorenveien-73-Pre-Diagnostics-5
Norske Pre Diagnostics AS vil bidra til å løse Alzheimer-gåten fra nye, skreddersydde lokaler i Parallell
Avdekker Alzheimer tidligere

 

Pre Diagnostics har utviklet neste generasjon blodtester for å avdekke nevrologiske tilstander som Alzheimer og Parkinson langt tidligere enn det som til nå har vært mulig.

 

– Mye av kreftgåten er langt på vei løst, så i årene framover er det viktig å gjøre like store gjennombrudd på nevrologi og demens. Våre analysemetoder kan finne sykdommene tidligst mulig, for at pasientene kan få best mulig behandling, forteller Håkon Sæterøy på vei inn i møterommet i andre etasje.

 

Så langt har selskapet arbeidet mest med Alzheimer. Men nå har Pre Diagnostics fått støtte fra Forskningsrådet til et stort prosjekt for å kunne stille tidligere diagnose også på Parkinsons sykdom.

 

Fleksible løsninger ble avgjørende

 

Line Solum Amundsen er laboratorieansvarlig i Pre Diagnostics, og forteller at fleksibiliteten i Parallell ble en svært viktig faktor i valget av nye lokaler. Akkurat nå arbeider de med interiørarkitekten for å skreddersy romløsninger og overflater.

 

– Vi må ha vårt eget laboratorium i lokalene, og her kan vi skreddersy området i vår etasje helt etter våre behov. Så nå får vi lab, kontorer og sosiale soner vegg i vegg, helt som vi vil ha det – og det ser vi virkelig fram til. Nå oppfordrer vi andre selskaper som oss til å følge etter og velge Parallell, det vil de ikke angre på!